fbpx

De echte weg naar vooruitgang

DE
CURSUS
ZELFVERTROUWEN

Een
levensveranderende
ervaring

Iedereen is wel eens onzeker. Maar er is een grote groep mensen die echt wordt belemmerd door het gevoel van onzekerheid.

Herken jij jezelf in deze voorbeelden?

Twijfel

Telkens vraag ik me af, of ik het wel kan. Of ik wel de juiste persoon ben. Of ik goed genoeg ben.

Druk

Als er een tijdsdruk is of als er mensen naar me kijken terwijl ik bezig ben, klap ik dicht.

Minder

Naast mijn vrienden en familie heb ik altijd het gevoel dat ik minder ben dan zij.

Controle

Ik vind het heel belangrijk om het goed te doen. Ik wil overal de controle op houden en vaak is dat veel te heftig of gewoon onmogelijk.

Piekeren

Ik kom doodmoe uit m'n werk en toch kan ik niet slapen omdat ik uren lig te piekeren

Bewijzen

Omdat ik zo graag wil bewijzen aan mezelf en aan anderen dat ik het wél kan, leg ik de lat zo hoog dat ik volledig aan mezelf voorbij ga om dit doel te behalen.

Heb jij jezelf herkend in één of meerdere voorbeelden?

De cursus zelfvertrouwen kan een groot verschil voor je maken!

Onzekerheid heeft gevolgen

Het hebben van minder zelfvertrouwen is vervelend. Je wordt er keer op keer mee geconfronteerd en dat geeft een naar gevoel. Dat gevoel op zich is al genoeg aanleiding om er voor ééns en voor altijd mee te willen afrekenen. Echter, de lange termijn consequenties van een lage eigendunk zijn de échte trigger om hulp te zoeken.

Een laag zelfvertrouwen geeft een verhoogde kans op een burn-out ​

Onzekerheid gaat vaak gepaard met perfectionisme. Mensen willen alles uit de kast halen om niet te falen. Ze ervaren veel stress en liggen ‘s nachts te malen in bed. De angst om een deadline niet te halen, dat het werk ze te veel wordt of dat ze de verantwoordelijkheid niet aankunnen spookt door hun hoofd. Door de verhoogde stress en verminderde slaap, ligt een burnout op de loer.

Een laag zelfvertrouwen geeft een verhoogde kans op relatieproblemen

Veel mensen met een lage eigenwaarde hebben de neiging om situaties enorm te analyseren en veel aannames te doen. “Ze zullen me vast niet aardig vinden.” “Ik heb niks leuks te vertellen.” “Ik ben niet zo grappig als de anderen.” Dit zorgt er voor dat mensen zichzelf als een buitenstaander beschouwen. Ze klappen dicht in een groep, sluiten zichzelf buiten of ervaren moeilijkheden in het sluiten van nieuwe vriendschappen. Mensen die veel last hebben van onzekerheid kunnen ernaar neigen om mensen uit de weg te gaan, nieuwe situaties te vermijden en gewone sociale activiteiten te schuwen. 

In liefderelaties kan het er voor zorgen dat men erg jaloers wordt en erg bang is om verlaten te wordt. Je twijfelt of je wel waardevol genoeg bent om van te houden.Sommige mensen zijn zo onzeker in hun relatie dat ze overal iets achter zoeken en steeds ruzie maken met hun partner. De relatie komt onder druk te staan en kan uiteindelijk zelf hierop stuk lopen.

Een laag zelfvertrouwen staat zelfontwikkeling in de weg

Door de herhalende gedachte aan een negatieve gedachte zoals “Het zal me toch niet lukken” gaan mensen minder snel een nieuwe uitdaging aan en is de uitkomst altijd slechter dan bij een positieve gedachte zoals “ik heb zin om dit te leren”. De gedachte staat de mogelijkheid om te leren in de weg en daarom ontwikkelen onzekere mensen zich beduidend minder.

Cursus zelfvertrouwen

Het internet staat bol van aanbieders die claimen dé oplossing te hebben voor jouw probleem. Die binnen een mum van tijd je leven zullen transformeren. Ze bestaan in de praktijk vaak enkel uit het aanleren van trucjes om je beter te kunnen conformeren aan de sociale wensen van anderen. 

Hier leer je NIET hoe je je beter kunt aanpassen. Misschien ga je je zelfs wel meer onaangepast gedragen, juist omdat je vaker zult gaan handelen vanuit de kern van wie jij bent. Vanuit de wetenschap dat jouw keuze de goede is, zonder je daarbij af te vragen wat iemand anders er van zal vinden. Heerlijk, toch?

Je gaat in deze cursus dus géén trucs leren. 

Dat zouden we kunnen doen maar wat heb je er aan? Bedenk je maar eens hoeveel mensen er een stukje van een bekend liedje op de piano kunnen spelen. De meeste van hen kunnen echter GEEN piano spelen. Ze hebben een bepaald lijntje geoefend. Maar ze kunnen niet spelen van blad, geen liedje begeleiden aan de hand van een akkoordenschema of een nummer transponeren. Nee, ze kunnen één onderdeel van één nummer spelen. Dat onderdeel klinkt goed maar het is niet meer dan een trucje. Met een ander nummer weten ze zich geen raad. 

In deze training zal je dan ook niet leren hoe je je moet opstellen in die ene specifieke situatie om een bepaald resultaat te krijgen. Je leert een methode die je voor de rest van je leven klaarstoomt om je in iedere situatie te kunnen handhaven. Je leert hoe je jezelf kunt zijn in elke situatie.

 

Jezelf zijn

In de laatst zin hierboven gebruikte we het woord “jezelf” waar je misschien het woord “zelfverzekerd” had verwacht. Dit was echter een heel bewuste keuze. Ons doel is namelijk dat je weer verbinding maakt met de bron van zelfvertrouwen die in ons allen zit.

Zelfvertrouwen is een basisonderdeel van ons als mens, we worden er mee geboren. Baby’s die leren kruipen, zitten en lopen zijn vol vertrouwen dat het ze zal lukken. Een kind gaat gewoon lopen. Het is wat onwennig maar het is nooit bij haar/hem opgekomen dat zij/hij het niet zou kunnen. Pas als dingen anders gaan dan verwacht of mensen op een bepaalde manier reageren ontstaat die gedachte. Daardoor leert een kind zijn eigen kracht in twijfel te trekken. Onzekerheid is dan ook aangeleerd.

Jij hebt de overtuiging dat je iets niet kunt. Een overtuiging is enkel een gedachte die je vaak denkt. En de Gedachtendokter is expert in het veranderen van je terugkerende gedachten. 

Het in twijfel trekken van jezelf kun je afleren.

Zo raakt jouw natuurlijke fundering van
zelfvertrouwen
weer vrij
en kun jij stralen als nooit te voren.

Wat je kunt verwachten van deze cursus*

 • Een vergroot gevoel van zelfvertrouwen
 • Een groter gevoel van tevredenheid
 • Meer rust in je hoofd
 • Een duidelijkere focus, hogere productiviteit
 • Minder stress
 • Meer inspiratie
 • Een verbeterde gezondheid
 • Je kunt beter relativeren
 • Verbeterde relaties
 • Een vergroot gevoel van vrijheid
 • Een verminderde bewijsdrang
 • Meer plezier en gemak in alles wat je doet
 • Meer verbinding
 • Een onmiskenbaar gevoel van succes
 • *De resultaten van de cursus kunnen verschillen.. Deze zijn afhankelijk van een heleboel factoren
  zoals de motivatie en mate van coachbaarheid van de deelnemer.

INSPIRERENDE VERHALEN

Op een dag merkte ik dat mijn leven aan alle kanten rammelde. Ik had relatieproblemen en kreeg het gevoel alsof ik zou bezwijken onder de druk van mijn werk. Steeds hoorde ik die stem op de achtergrond met "zie je wel, je kan het niet".

Tijdens de eerste 1-op-1 sessie was het eindelijk stil in mijn hoofd. Nu ben ik keihard aan het knallen op m'n werk en eindelijk aan het genieten van het leven, samen met m'n vrouw.

Bram

Ik ben cum laude afgestudeerd, heb een droombaan en een heerlijk huis maar toch bleef ik het gevoel houden dat ik faalde. Als mensen tegen me zeiden dat ik trots op mezelf mocht zijn, hoorde ik hen aan maar ik kon het nooit voelen.

Tijdens de groepstraining voelde ik voor het eerst de rust in mezelf, tevredenheid, een basis van vertrouwen. Het is zo'n grote opluchting om te voelen dat het gewoon goed is. Dat ik goed ben zoals ik ben.

Emma

Kies jouw cursus

De cursus zelfvertrouwen wordt zowel in groepsverband aangeboden, als in twee privé-sessies. De inhoud en werkwijze is hetzelfde, alleen wordt de informatie op een verschillende manier gebracht.

Welke optie voor jou de beste is, dat kan alleen jij zelf beslissen.

Welke cursus past het beste bij jou om jou je natuurlijke zekerheid

terug te krijgen?

privé-cursus

Twee uitgebreide individuele sessies met de Gedachtendokter

In de praktijk (MCA Zuid) te Amsterdam

Bevat onder meer:

Uitgebreide informatie over het onderbewustzijn

Het doorbreken van aangeleerde patronen

Elementaire bewustwording

Groepscursus

Eén cursusdag (een zaterdag, van 10:00 tot 17:00 uur)

In de praktijk (MCA Zuid) te Amsterdam

Bevat onder meer:

Uitgebreide informatie over het onderbewustzijn

Het doorbreken van aangeleerde patronen

Elementaire bewustwording

Koffie/thee en uitgebreide lunch

Top