Lezing: ervaar minder stress

In de lezing ‘ervaar minder stress’ leert de Gedachtendokter uw medewerkers om minder stress te ervaren. Hierdoor worden medewerkers gelukkiger tijdens hun werk, verbeterd hun gezondheid en gaat hun productiviteit omhoog.

Is stress slecht voor je?

Stress- en burn-outklachten zijn ernstige problemen in het bedrijfsleven. Mensen die veel stress ervaren hebben vaak een verlaagd immuunsysteem waardoor zij vaker ziek zijn. Door stressgerelateerde klachten hebben veel bedrijven te kampen met grote uitval van personeel. Maar is stress wel de boosdoener?

Stress is alleen slecht voor je als jij gelooft dat het slecht voor je is.

Het antwoord is dus zowel ‘ja’ als ‘nee’. Voor mensen die ervan overtuigd zijn dat stress bijdraagt aan de productiviteit is het ook daadwerkelijk geen issue en zelfs bevorderlijk!

Alles wat je gelooft is waar: wetenschappelijk onderbouwd

We gaan er vaak aan voorbij dat alles wat wij geloven waar is. Geloof jij dat die nieuwe klant toch geen interesse zal hebben, dan is dat zo. Geloof jij dat je de deadline niet zal halen, dan is dat zo. Klinkt dit zweverig? Wetenschappelijk onderzoek van Stanford Universty heeft wetenschappelijk onderbouwt dat onze overtuiging van essentieel belang is in hoe wij de dingen ervaren.


Dr. Alia Crum heeft in haar onderzoek deelnemers een shake te drinken gegeven waarvan werd verteld dat deze bijna geen calorieën bevatte. Daarnaast kreeg een andere groep een shake waarvan werd verteld dat deze zeer calorierijk was. De eerste groep was na het drinken van de shake niet echt voldaan en kreeg snel weer honger. De tweede groep was en bleef geruime tijd zeer voldaan.

Wellicht nog veel interessanter is dat in hetzelfde onderzoek een groep deelnemers een video te zien kreeg waarin de voordelen van stress werden gepresenteerd. Hierna bleek dat zij tijdens hun werk bijna 50% minder stress ervoeren en hun productiviteit verbeterde.

De kans dat het bedrijfsleven minder druk zal worden is niet zo groot. Zou het daarom niet bijzonder interessant zijn als uw medewerkers leren hoe zij minder stress kunnen ervaren?

De lezing ‘ervaar minder stress’

In de interactieve lezing ‘ervaar minder stress’ leert de Gedachtendokter uw medewerkers om stress met andere ogen te bekijken. Door de hypnose technieken die hij tijdens de lezing verweeft, dringt de kennis direct door tot in het onderbewuste van uw medewerkers. Waarom is dat interessant?
Veel mensen die bijvoorbeeld een boek lezen over hoe om te gaan met stress ervaren nog steeds stress tijden het werk. De kennis is opgenomen in het bewuste maar niet doorgedrongen tot het onderbewuste. Dit kan namelijk alleen door eindeloze herhaling (maandenlang) of door hypnose. Daarom kunnen deze mensen in een rustige periode heel goed hun werk organiseren, omdat zij dan de rust hebben om hun werk vanuit het bewuste te sturen, maar vervallen zij tijdens een hectische periode weer in hun oude patronen.

Kennis moet niet alleen begrepen worden maar moet dusdanig geabsorbeerd worden dat het onderdeel is geworden van het onderbewuste.

In deze lezing zal, wanneer uw medewerker daarvoor open staan, de kennis als het ware op de harde schijf geprogrammeerd worden en kan daarmee ingezet worden als een medewerker bewust aan het werk én onbewust.

Mensen die minder stress ervaren zijn vaak gelukkiger, gezonder en productiever.

Voordelen van de lezing ‘ervaar minder stress’

  • De mening van uw medewerkers over stress zal veranderen
  • De mate waarin uw medewerkers stress zullen ervaren zal afnemen
  • De nieuwe kennis kan direct doordringen tot het onderbewuste

Daarnaast krijgen uw medewerkers 15% korting op een 1 op 1 sessie bij De Gedachtendokter.

Praktische informatie over de lezing ‘ervaar minder stress’

  • De lezing wordt gegevens bij u op het bedrijf
  • De lezing duurt ongeveer 1,5 uur
  • De kosten van de lezing bedragen €1.295,- ex btw en reiskosten