Wat houdt een hypnose sessie in

Op deze pagina bespreken we de vraag “Wat houdt een hypnose sessie in”.  Dit artikel bereidt je goed voor op jouw sessie bij De Gedachtendokter zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Vul dan gerust het contactformulier hiernaast in.

Wat is hypnose eigenlijk

Een vrouw met lang blond haar zit dromerig te lezen in een weidse tuin. Wat houdt een hypnose sessie in? Geboeid lezen is een vorm van hypnose.

Zoals je in het artikel “wat is hypnose” hebt kunnen lezen is hypnose een normale en vanzelfsprekende  staat van zijn waarin we allemaal meerdere keren per dag verkeren. Zo ben je bijvoorbeeld in hypnose wanneer je helemaal opgaat in een boek en de wereld om je heen vergeet. Wanneer je dromerig uit het raam staart en niet door hebt dat iemand tegen je praat. Of wanneer je bijna automatisch ergens heen rijdt met de auto en helemaal niet meer weet hoe je daar precies naartoe bent gereden.

Hypnose is een hele natuurlijk en ontspannen staat van zijn.

Kinderen tot 7 jaar en baby’s denken alleen vanuit het onderbewustzijn; ze verkeren altijd in een staat van hypnose. Daarom leren ze ook zo veel in een hele korte tijd.

Dagelijkse hypnose versus een sessie bij De Gedachtendokter

Er zijn een aantal verschillen tussen dagelijkse hypnose en de trance waarin je verkeert bij De Gedachtendokter. Dit zijn de twee voornaamste.

De dagelijkse hypnose zoek je niet bewust op, je merkt meestal dat je in trance was als je eruit ‘ontwaakt’. Tijdens een sessie wordt je bewust in trance gebracht. Dit kan op een aantal verschillende manieren gebeuren die hieronder worden benoemd.

Omdat je in trance wordt gebracht door De Gedachtendokter zal deze veel dieper zijn dan een dagelijkse hypnose waarin je bijvoorbeeld dagdroomt.

Wat houdt een hypnose sessie in: Voorafgaand aan de sessie

Op het intakeformulier dat je invult om de afspraak te maken vul je duidelijk in wat je klachten zijn en wat je zou willen bereiken met een sessie. Aan de hand daarvan kan de methode voor jouw behandeling gedetailleerd uitgewerkt worden waardoor de hypnose bijzonder effectief en efficiënt is. Aan het begin van de afspraak wordt de aart en de omvang van je klachten besproken. Samen wordt de procedure doorgenomen en daarna kan de sessie beginnen.

Jij bent de gene die bepaalt wat de uitkomst van de sessie zal zijn

Wat houdt een hypnose sessie in: Hoe lang duurt een sessie

De feitelijke hypnose kan al met 5 minuten klaar zijn! Én binnen die tijd kan je dus ook al vrij zijn van je klachten! De totale sessie duurt 45 tot 60 minuten. In een enkel geval kan er worden besloten om nog een sessie in te plannen.

Wat houdt een hypnose sessie in: Hoe wordt je in trance gebracht

De Gedachtendokter kan goed inschatten welke methode het beste bij jou past. Zo kan hij er voor kiezen om jou aan de hand van een verhaal onder hypnose te brengen. Je merkt dan dat je steeds rustiger wordt en dat je ogen dichtvallen. Soms gebeurt dit direct met een kort gebaar. Maar steeds vaker gebruikt De Gedachtendokter helemaal geen woorden.

Wat houdt een hypnose sessie in: Wat ervaar je als je in trance bent

Een fantasie foto. Een vrouw ligt slapend in een opengevouwen boek. Het ziet er magisch uit. Net zoals hypnoseMeestal krijgt De Gedachtendokter na een sessie te horen: “Wat was dat heerlijk!” of

“Het lijkt wel alsof ik met vakantie ben geweest”

Terwijl je in trance bent lijkt de wereld even helemaal stil te staan. Je zit totaal ontspannen, weet en hoort precies wat er om je heen gebeurt en ervaart een periode zonder gedachten. Doordat je even geen gedachten hebt, heb je ook even geen oordeel. Je bent even helemaal vrij van je eigen gedachten en daarmee ook van je negatieve gedachten. Daarmee is de weg vrij om nieuwe gedachten te omarmen.

Als De Gedachtendokter tegen je praat tijdens een sessie dan hoor je meestal precies wat hij zegt. Sommige mensen dromen echter helemaal weg en kunnen zich weinig herinneren van de sessie. Soms praat De Gedachtendokter helemaal niet.

Wat houdt een hypnose sessie in: Je kunt altijd zelf stoppen tijdens de sessie

Het woord hypnose is afgeleid van het Griekse woord ‘hypnos’. Daarom wordt vaak de term ‘slaap’ gebruikt in de media. Maar zoals we hierboven al beschreven verkeer je tijdens hypnose niet in een daadwerkelijke slaap maar meer in een soort dagdroom. Je bent volledig bij de sessie en kunt altijd besluiten om je ogen open te doen en weer volledig alert te zijn.

Normaal gesproken wordt de sessie afgerond door De Gedachtendokter waarna je je heerlijk uitgerust en energiek voelt. Je klachten zullen (nagenoeg) verdwenen zijn.

Maak direct een afspraak